
Macération pelliculaire is een moderne techniek bij de vinificatie van witte wijn. Gekneusde witte druiven worden een aantal uren, bij lage temperatuur en luchtdicht afgesloten, geweekt in de most om extra geur- en smaakstoffen vrij te laten komen uit de schil. Pas hierna zal men beginnen met persen en zal de gisting worden gestart.
Gevonden op
https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/maceration-pelliculaire/

Macération pelliculaire is een moderne techniek bij de vinificatie van witte wijn. Gekneusde witte druiven worden een aantal uren, bij lage temperatuur en luchtdicht afgesloten, geweekt in de most om extra geur- en smaakstoffen vrij te laten komen uit de schil. Pas hierna zal men beginnen met persen en zal de gisting worden gestart.
Gevonden op
https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/maceration-pelliculaire/

De aan de gisting voorafgaande fase bij de productie van witte wijnen. Voordat de gisting begint worden de witte druiven bij een lage temperatuur en luchtdicht afgesloten in de most gelaten om de geur- en smaakstoffen uit de schil vrij te laten komen. Hierna volgt een normale gisting.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10943

De aan de gisting voorafgaande fase bij de productie van witte wijnen. Voordat de gisting begint worden de witte druiven bij een lage temperatuur en luchtdicht afgesloten in de most gelaten om de geur- en smaakstoffen uit de schil vrij te laten komen. Hierna volgt een normale gisting.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10943
Geen exacte overeenkomst gevonden.